Om oss

 
 

Vi hjelper deg å finne den beste eiendommen på Gran Canaria

Om oss

Vi er et team som har bodd her og kjenner området godt.

Vi har lang erfaring med utleie og salg av boliger på sørsiden av Gran Canaria og tilbyr oss å hjelpe deg enten det er salg/kjøp eller leie av bolig.

Canarihus holder til i egne lokaler midt i Ancorasenteret i Arguineguin.

Canarihus er medlem av den Canariske eiendomsmeglerforeningen ACEGI.

Vi har også muligheten av å selge eiendommene som de ca 100 andre medlemmene i ACEGI.

 

Canariske eiendomsmeglerforeningen ACEGI

 

Om Oss

Vil du selge eller leie ut en eiendom?

Vi hjelper deg med å selge eller leie ut din eiendom. Ta kontakt med oss for gratis konsultasjon. Kom gjerne innom vårt kontor midt i Ancorasenteret i Arguineguin hvis du er her på øya.

 
Om Oss

Hvordan leie eller selge en bolig

Når du har funnet boligen som passer deg, forklarer vi deg videre gang i prosessen, gjerne på vårt kontor.

Hvis du kjøper

Hvis du ønsker kjøpe og en er enige om betingelsene lager vi en opsjonskontrakt. Med denne reserveres eiendommen innen en avtalt tid. Kjøper betaler normalt sett 10 % av kjøpesummen inn til megler som reservasjon. Restbeløpet gjøres opp hos notario ved signering av skjøtet.

Omkostningene ved kjøp betales av kjøper. Ved bruktsalg betales 6,5% av kjøpesummen som dokumentavgift og i tillegg kostnader til notario, registrering i eiendomsregisteret etc slik at totalkostnadene ved bruktsalg blir fra ca 7,5% og opp til ca 9 % av kjøpesummen. Hvis kjøper ikke har spansk personnr (N.I.E. nr) hjelper vi til med å skaffe det. Likeledes å skaffe bankkonto for å få direkte trekk på vann, strøm, internett etc.

Ved kjøp av ny bolig beregnes 7 % IGIC (merverdiavgift) 1 % dokumentavgift pluss kostnader til notario, registrering i eiendomsregisteret etc. Normalt sett fra totalt fra ca 9 % til 10% av kjøpesummen.

Hvis du leier

Når en er enig om betingelsene for langtidsleie (over 3 mnd) betales normalt sett 1 mnd depositum, 1 mnd formidlingsprovisjon og 1 mnd husleie.

Noen huseiere forlanger mere enn 1 mnd depositum. Hvis leietaker misholder leiekontrakten kan huseier beholde hele eller deler av depositumet. Depositumet tilbakebetales etter at vi eller huseier har sett over boligen. Ved korttidsleie betales normalt sett ett depositum først og deretter hele leiebeløpet før innflytting.